Адамдар ауру жануарлардан инфекция жұқтырады. Инфекция қоздырғыштардың көзі ауруды жұқтыруға бейім жануарлар орналасқан шектеулі аумақ және сүт өнімдері болып табылады.
Бруцеллезбен инфекция мына жағдайларда пайда болады: Ауру жануарлардың секрециясымен және нәжісімен тікелей байланыс
-
Шала піскен (қуырылған) ет, шикі сүт немесе құрамында тірі бактериялар бар сүт өнімдерін ішіп-жеу.
-
Құрамында инфекциялық материал бар аэрозольді ингаляциялау
-
Адамнан адамға жұғу (сирек) Бруцеллезбен ауыратын ешкі мен қойдың шикі сүт өнімдері (сүт, ақ ірімшік, ірімшік, қымыз және т.б.), ет және шикізат (жүн, қаракөл терісі және терісі) үлкен қауіп төндіреді.Еттің эпидемиологиялық қаупі айтарлықтай төмен, өйткені ол әдетте термиялық өңдеуден кейін тұтынылады.Алайда, бірқатар жағдайларда термиялық өңдеу жеткіліксіз болған жағдайда (тағам дайындаудың ұлттық ерекшеліктері строганин, қан қосылған кәуап, шикі тартылған ет және т.б.) ет және ет өнімдері бруцеллез инфекциясын тудыруы мүмкін.
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через