Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады

Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады

 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады.

Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр.

Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат.

Марфуға Елжасова, қала тұрғыны:

- Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі.

Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады.

Анар Қабылда, жоба жетекшісі:

 - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді.

Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды.

Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі:

- Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз.

Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді.

Ақпарат дереккөзі
 

Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады 11:19, 06.03.2023 12 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады. Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр. Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат. Марфуға Елжасова, қала тұрғыны: - Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі. Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады. Анар Қабылда, жоба жетекшісі: - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді. Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды. Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі: - Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз. Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді.

Источник: https://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/589775-aza-standa-glyutensiz-ta-am-ndirisi-iske-osylady
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на www.24.kz
Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады 11:19, 06.03.2023 12 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады. Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр. Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат. Марфуға Елжасова, қала тұрғыны: - Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі. Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады. Анар Қабылда, жоба жетекшісі: - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді. Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды. Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі: - Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз. Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді.

Источник: https://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/589775-aza-standa-glyutensiz-ta-am-ndirisi-iske-osylady
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на www.24.kz
Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады 11:19, 06.03.2023 12 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады. Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр. Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат. Марфуға Елжасова, қала тұрғыны: - Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі. Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады. Анар Қабылда, жоба жетекшісі: - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді. Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды. Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі: - Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз. Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді.

Источник: https://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/589775-aza-standa-glyutensiz-ta-am-ndirisi-iske-osylady
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на www.24.kz
Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады 11:19, 06.03.2023 12 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады. Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр. Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат. Марфуға Елжасова, қала тұрғыны: - Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі. Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады. Анар Қабылда, жоба жетекшісі: - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді. Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды. Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі: - Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз. Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді.

Источник: https://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/589775-aza-standa-glyutensiz-ta-am-ndirisi-iske-osylady
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на www.24.kz
 
Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады 11:19, 06.03.2023 12 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады. Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр. Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат. Марфуға Елжасова, қала тұрғыны: - Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі. Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады. Анар Қабылда, жоба жетекшісі: - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді. Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды. Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі: - Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз. Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді.

Источник: https://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/589775-aza-standa-glyutensiz-ta-am-ndirisi-iske-osylady
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на www.24.kz
Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады 11:19, 06.03.2023 12 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады. Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр. Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат. Марфуға Елжасова, қала тұрғыны: - Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі. Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады. Анар Қабылда, жоба жетекшісі: - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді. Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды. Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі: - Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз. Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді.

Источник: https://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/589775-aza-standa-glyutensiz-ta-am-ndirisi-iske-osylady
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на www.24.kz
Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады 11:19, 06.03.2023 12 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады. Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр. Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат. Марфуға Елжасова, қала тұрғыны: - Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі. Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады. Анар Қабылда, жоба жетекшісі: - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді. Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды. Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі: - Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз. Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді.

Источник: https://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/589775-aza-standa-glyutensiz-ta-am-ndirisi-iske-osylady
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на www.24.kz
Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады 11:19, 06.03.2023 12 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады. Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр. Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат. Марфуға Елжасова, қала тұрғыны: - Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі. Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады. Анар Қабылда, жоба жетекшісі: - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді. Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды. Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі: - Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз. Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді.

Источник: https://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/589775-aza-standa-glyutensiz-ta-am-ndirisi-iske-osylady
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на www.24.kzМ
Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады 11:19, 06.03.2023 12 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады. Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр. Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат. Марфуға Елжасова, қала тұрғыны: - Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі. Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады. Анар Қабылда, жоба жетекшісі: - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді. Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды. Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі: - Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз. Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді.

Источник: https://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/589775-aza-standa-glyutensiz-ta-am-ndirisi-iske-osylady
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на www.24.kz
Қазақстанда глютенсіз тағам өндірісі іске қосылады 11:19, 06.03.2023 12 Елімізде глютенсіз тағам өндірісі қолға алынады. Отандық ғалымдардың жобасын кәсіпкерлер қауымы қолдап, Алматы, Шымкент, Ақтау қалаларында ақуызы жоқ макарон мен балалар ботқасын шығаруды жоспарлап отыр. Жоба құны 390 млн теңге. Қазір бұл өнімдер целиакия ауруымен ауыратын адамдар үшін қымбатқа түсіп отыр. Астана қаласының тұрғыны Марфуға Елжасованың баласы целиакия дертімен өмір сүріп келеді. 8 жастағы баланың асқазан - ішек қызметі бұзылған. Сондықтан глютенсіз тағамдарға тәуелді. Анасы оның ас мәзіріне айына 300 мың теңге жұмсайды. Ол 5 балалы отбасы үшін өте қымбат. Марфуға Елжасова, қала тұрғыны: - Глютенсіз тамақ өте қымбат. Бір килограмм ұнның өзі бізде 4,5 - 5 мың теңгенің көлемінде тұрады. Бұл шетелден келеді. Шетелдерден келеді. Сондықтан ол қымбат болып табылады. Бір киллограмдық ұн бізге 1 - 2 күндік наны болып есептеледі. Қазақстанда Ержан секілді 400-ден астам бала бар. Олар өмір бойы диетада отырады. Бұл ретте отандық ғалымдар глютенсіз макарон өнімдерін әзірлеу технологиясын ойлап тапты. Қазір мына бір зертханада қарақұмық, жүгеріден жасалған өнімдер шығарылады. Анар Қабылда, жоба жетекшісі: - Бұл тағамдарды біз дегустациядан өткіздік. Лаборатория аккредитациядан өткен лабораториядан қанша құрамында витамині бар, ағуызы бар, амин қышқылы бар, миниралды макро және микро элементтері бар, түгел жан - жақты зерттеуден өткіздік. Тағам барлық сапасы жағынан шетелдік аналогтардан ешқандай түспейді, кем түспсейді. Қазақстан нарығында глютенсіз тағамдар өте аз. Болған күннің өзінде тым қымбат. Негізінен Еуропа елдерінен экспортталады. Сондықтан ғалымдардың жобасы кәсіпкерлерді қызықтыра бастады. Қазір оған бір инвестор табылды. Римма Данабай, ҚР Кәсіпкерлер мен экспорттаушылар қауымдастығының өкілі: - Жоба құны 390 млн деп айтып отыр. Соның 100 млн біз кәсіпкер ретінде соофинасирования құйып, осы проектілерді әрі қарай нарыққа шығаруға біз дайынбыз. Өндіріс бірнеше қалада: Шымкент қаласында, Алматы қаласында және Ақтау қаласында. 3 қаламызда бірден ендірейін деп отырмыз. Қазір целиакиамен ауыратын балалар мен аналары жәрдемақы алады. «Оның өзі 10 күндік тамақтан артылмайды дейді», - Марфуға Елжасова. Баланың жағдайы бірқалыпты болса, есептен алынып тасталады. Дегенмен ол біз тұтынатын тағамды жесе қайта ауырып қалады. Сондықтан көпбалаы ана мүгедектікті өмір бойына қалдырса дейді. Айдарбек Айтмұхамбетұлы, Сайран Ақанбаев, Асхат Қарақойшиев

Источник: https://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/589775-aza-standa-glyutensiz-ta-am-ndirisi-iske-osylady
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на www.24.kz