Эндокринолог және диетолог мамандардың айтуынша, біріншіден мұндай алмаларды панкреатитпен немесе өт жолдарының дискинезиясымен ауыратын адамдарға, әсіресе өткір сатысында жеуге болмайды.
Бұл диагнозбен ауыратын адам тәтті сорттарды таңдаған кезде алманы үккіштен өткізіп немесе пісіріп жеген дұрыс. Гастрит немесе асқазан жарасы ауруы диагнозы қойылған кезде күніне бірден мөлшерден көп жасыл алма жеуге болмайды. Аш қарынға емес, оны негізгі тамақтанудан бір сағат өткен соң жесеңіз жақсы болатын көрінеді.
Дәрігердің айтуы бойынша қышқыл алманың тістері эмальға зиян тигізуі мүмкін - сондықтан жасыл алма жегеннен кейін аузыңызды сумен шайыңыз.Дені сау адам күніне екі алма жегені абзал: әйтпесе қышқыл шырышты қабықты тітіркендіреді, ал жанама әсер етсе, тәбетті жоғарылатады, деп атап өтті диетолог.
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через