Ішек қатерлі ісігінің алдын алуға көмектесетін дәрумен
Американдық ғалымдар 25 пен 45 жас аралығындағы әйелдер тобымен зерттеу жүргізді және өте әсерлі нәтижелерге қол жеткізді. Егер сіз D дәрумені жеткілікті мөлшерде тұтынсаңыз, колоректальды қатерлі ісіктің ерте жастан дамуына жол бермеуге болады және ол дәрі-дәрмектер арқылы емес, негізінен тамақтан алынуы керек. Бұл тұжырымды 25 пен 42 жас аралығындағы 94 мың әйелдің қатысуымен зерттеу жүргізген АҚШ ғалымдарының тобы жасады.
D дәрумені сонымен қатар тоқ ішекте полиптердің пайда болуын болдырмауға көмектеседі, бұл кейіннен онкологияға әкелуі мүмкін. Адамның тамағында бұл пайдалы зат неғұрлым көп болса, оның қауіпті аурудың құрбаны болу мүмкіндігі соғұрлым аз болады.
Бұл принцип 50 жасқа дейінгі ересектер үшін ішек қатерлі ісігінің алдын-алу жүйесінде бекітілуі керек. Дәрігер танымал витаминнен мас болу қаупі туралы айтты.
Қазіргі адам D дәрумені дәріхана препараты немесе диеталық қоспалар түрінде қабылдауға дағдыланған, оны ғалымдар қауіпсіз деп атамайды. Егер дозаны дәрігер емес, адамның өзі анықтаса, жағымсыз және тіпті қауіпті асқынулар болуы мүмкін.
Бұл компонентті балық, саңырауқұлақтар, жұмыртқа, сүт сияқты өнімдерден алған дұрыс.
"Біз D дәрумені күніне 300 ХБ немесе одан да көп мөлшерде (250 миллилитр үш стакан сүтке тең) қабылдау ерте басталған колоректальды қатерлі ісік ауруының қаупінің шамамен 50% төмендеуімен байланысты екенін анықтадық", — деді Кимми Нэг зерттеуінің бірлескен авторларының бірі Гастроэнтерология журналына.
Американдық ғалымдардың зерттеуі 24 жылға созылды. Осы жылдар ішінде әйелдерге сауалнама жүргізілді. Олар өздерінің өмір салты туралы айтты. Денсаулық жағдайын сипаттайтын медициналық сынақтардан өтті.
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через