фото: https://pixabay.com/ru/
Бауыр ауруының асқынған түріне шалдыққан адамдар үшін ет жеуді азайтса ағзаға зиянды қалдықтардың жиналуын азайтады. Бұл денсаулығында кінәраты бар адамдарға ауырдың асқынуын болдырмайды.
Аммиак өте улы, әсіресе ол біздің миымызға енсе, бірақ бұл сонымен қатар адам ағзасындағы ақуызды қорытудың табиғи жанама өнімі. Дені сау адамда аммиак біздің тағамнан ішектегі бактериялармен шығарылады, өйткені олар ақуыздарды ыдыратады.
Жануарлардан алынатын тағамдар ағуызға бай болып келеді. Ол дұрыс тамақтанудың бір бөлігі болып саналады. Ғалымдардың жаңа зерттеуі барысында етті қалыпты тұтыну бауыр ауруының ең дамыған сатысы циррозы бар адамдарға ауыртпалықты жеңілдететінін көрсеткен.
Сіз неғұрлым көп ет жесеңіз, бауырыңыз соғұрлым көп аммиак өңдеуі керек және қазірдің өзінде зақымдалған бауыр бұл жұмысты орындаумен күреседі. Бұл гепатикалық энцефалопатиямен (HE) байланысты қандағы аммиактың сақталуына әкеледі, бұл когнитивті нашарлаудың бір түрі.
Бұл жаңа зерттеу циррозы бар адамдар үшін бұл алаңдатарлық салдардан аулақ болудың қарапайым әдісін ұсынады. Зерттеуге Ричмондтағы ардагерлер медициналық орталығында емделген циррозы бар отыз ер амбулаториялық пациент қатысты.
Пациенттер үш топқа бөлінді, олардың әрқайсысы түскі асқа әртүрлі гамбургер түрін берді. Барлық гамбургерлерде дәл 20 грамм ақуыз болды: бірінші топ үшін шошқа еті/сиыр еті, екінші топ үшін вегетариандық ет алмастырғыш және үшінші топ үшін вегетариандық бұршақ гамбургері.
Тамақтанар алдында және одан кейін алынған олардың қан анализі жақсы нәтиже көрсеткен.
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через