Тәуелділікті тудыратын тағамдар

Тәуелділікті тудыратын тағамдар

Келісіңіз, әдеттегі жағдай - сіз тек бір тілім торт немесе пицца жегіңіз келеді, содан кейін есіңізге түскенде сіз рұқсат етілгеннен бірнеше есе көп жегеніңізді көресіз. Бұл жерде барлық мәселе ерік -жігерде емес, кейбір өнімдерге қарсы тұру шынымен өте қиын екендігі белгілі болды.

Колорадо университетінің ғалымдары есірткіге тәуелділікті тудыратын өнімдердің мәселесін зерттеді. Сарапшылар 35 тағамды зерттегеннен кейін тәуелділіктің ең қауіпті 10 нұсқасын атады. Белгілі болғандай, жоғары өңделген тағамдар адамдарға ең тәуелді болып табылады.

Міне, он:

  • Пицца
  • шоколад
  • Чипсы
  • Печенье
  • Қояндар
  • Балмұздақ
  • Чизбургерлер
  • Қантты сода (диеталық емес)
  • Торттар
  • Ірімшік (бұл тізімдегі жалғыз өңделмеген тағам).

Көріп отырғаныңыздай, нәтиже көңіл көншітпейді, өйткені бұл тағамдардың көпшілігінде май немесе қант көп мөлшерде болады, сондықтан қандағы қант деңгейін тез жоғарылатады.

Осы бақытсыз тағамдарға қатысты тамақтану тәртібін байқай отырып, зерттеушілер олардың барлығы тез сіңіп, қысқа мерзімді тоқтық сезімін тудыратынын атап өтті.

Ал рейтингтің қарама -қарсы жағында өнімдер, керісінше, тағамға тәуелділікті тудырмайтын өнімдер болды. Оларға қияр, сәбіз, бұршақ (тұздықсыз), алма, қоңыр күріш, брокколи, банан, лосось, жүгері (май мен тұз жоқ), құлпынай жатады. Дәл қауіпті заттардың наркотикалық тартымдылығына қарамастан, оларға басымдық беру керек.

Сарапшылардың пікірінше, алынған нәтижелер тек назар аударатын ақпарат емес, олар семіруді емдеу тәсілін өзгертуге көмектеседі.