Шиені сатып алу үшін ең жақсы мезгіл – маусым айы. Жидек зақымдалған, жұмсақ, дымқыл болмауы керек. Бұл туралы «Прайм» агенттігіне Г.В. Плеханова атындағы Тауартану және тауарлық сараптама кафедрасының доценті Ирина Махонина айтып берді.
Ең алдымен, түске назар аударыңыз: әртүрлі сорттар үшін ол әртүрлі, бірақ кез келген жағдайда қанық болуы керек. Жидектерді басып көрген кезде олар тығыз болуы керек. Егер шие жұмсақ болса, онда ол тым пісіп кеткен немесе бүлінген, - деді маман.
Оның айтуынша, егер жидектер суқалтада болса, онда бетінде ылғалдың іздері болмауы керек. Өйткені бұл бүлінуді тездетіп, сақтау мерзімін қысқартады. Сондай-ақ сарапшы сабақтың түсіне назар аудару керегін, ол жасыл емес, қаралау болса, жидек жиналғаннан бері көп уақыт өткенін білдіретінін айтты.
Жемістің беті жылтыр болса, ол балғын деген сөз. Шиенің ең тәтті сорттары қою түсті, - деді ол.
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через