Қарбыз таңдай білеміз бе?

Қарбыз таңдай білеміз бе?
фото: sputnik.kz

Піскен әрі шырынды қарбызды қалай дұрыс таңдау керек

Ең алдымен қарбыздың "құйрығына" қарау керек.

"Бұл өте маңызды сәт. Оны ажыратуды үйреніп алсаңыз, дәмді қарбызды оңай таңдап аласыз. Сонымен, түзу құйрық – "ұл" қарбыз, оның тұқымы көбірек және анағұрлым сулы болады. Қарбыздың "қыз" екенін білдіретін иілген және кеуіп қалған "құйрықты" іздеңіз, мұнай жеміс тәтті және шырынды болады", - дейді мамандар.

Екінші әдіс – қарбыздың "кіндігіне" қараңыз: ол неғұрлым үлкен болса, соғұрлым қабығы жұқа, дәмді болады.

Үшінші амал – жидекті екі рет шертіп көріңіз: егер қатты дыбыс шықса, онда ішінде шырын мен жұмсақ жері көп деген сөз, ал керісінше болса, онда қарбыз піспеген немесе сулы.