Тамақтану

Бөлісу

Мамандар дәмді әрі пайдалы қарбызды қалай таңдау керектігін айтты

  Мамандар дәмді әрі пайдалы қарбызды қалай таңдау керектігін айтты

     Мамандар дәмді әрі пайдалы жемістің пісуі үшін көп күн сәулесі мен жүз күннің қажет екенін ескертеді.

     Дегенмен, оларды жылыжайда да өсіруге болады. Дәмді қарбызды таңдау үшін оның бетінен топырақпен байланыста пайда болатын сарғыш дақты табу керек. Мамандардың айтуынша қарбыздағы нитраттардың мөлшері де оның сатылған уақытымен байланысты емес.  Қарбыздағы нитраттардың ықтималдығын анықтауға болатын белгілі бір критерийлер бар.

     Нитраты жоқ қарбыз тегіс, жылтыр, біркелкі, дөңес немесе дөңессіз болады. Қарбызды таңдап көру кезінде оның ақ және сары жолақтары болмауы керек, тұқымдар тығыз орналасқан болуы шарт. Сондай-ақ сатып алынған қарбызды оның бөлшегін стакан суға салу арқылы тексеруге болады.

     Піскен қарбыздың қабығында жарқыраған жолақтары болады және қатаң дыбысы болады. Бірақ  құйрық жағының құрғақ болуы – піскендіктің көрсеткіші емес. Сарапшылар өнімді сенімді жерлерден, ірі дүкендерден сатып алуды ұсынады.

Біздің әлеуметтік желілерге жазылыңыздар және барлық оқиғалардан хабардар болыңыз!
Facebook Youtube Instagram Вконтакте Форум качества

Пікірлер

Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз

Авторизация через