Кептірілген жемістерді қалай дұрыс таңдауға болады
Өнімдердің пайда болуы әрқашан сапа мен талғамның көрсеткіші бола бермейді. Кептірілген жемістерді қалай таңдауға болатыны туралы биолог және агроном Михаил Воробьевтің кеңесі.
Кептірілген жемістердің құрамында жаңа піскен жемістер сияқты көптеген пайдалы заттар бар. Оларды таңдауда нені басшылыққа алу керек екенін ескеруіміз қажет.
Диетологтың айтуынша, кептірілген дәстүрлі жемістерді қоспаларсыз, қантсыз таңдаған дұрыс, тіпті егер олар "қорқынышты" немесе мыжылған болып көрінсе де соны таңдаңыз. Бұл жағдайда "Сұлулық" сапа көрсеткіші емес.
"Сыртқы түрі әрдайым талғаммен байланысты. Дәстүрлі кептіру кезінде кептірілген жемістер белгілі бір дәрежеде мыжылады. Бұл әртүрлілікке байланысты".
Егер кептірілген жемістердің түсі ашық және беті жылтыр болса, олар сатылымды арттыру үшін өңделуі мүмкін.
Егер өнім өте жарқын, әдемі, түрлі-түсті болса, оның осындай қасиеттерге ие болуы мүмкін. Мұндай нюанс бар, бұл мейіз, қара өрік, кептірілген өрік сатуға дейінгі дайындыққа қатысты. Әдетте кептіруден кейін олар күңгірт түрге ие болады. Бірақ егер сіз кептірілген жемістерді қандай да бір өсімдік майымен майласаңыз, олар жылтыр , өте әдемі болады. Әрине, олар дәстүрлі кептірілген жемістерден гөрі көбірек сатып алынады.
Қолданар алдында кептірілген жемістерді жақсылап шайып алу керек.
"Егер бұл ешқандай техникалық емес қарапайым май болса, ешқандай қауіп жоқ, бірақ мұндай кептірілген жемістерді қолданар алдында, әрине, жуу немесе жібіту керек, әйтпесе ол (май, ред.) дәміне әсер етеді, сонымен қатар бөтен иіс шығуы мүмкін".
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через