Диетолог Наталья Нефедова кәуаптің денсаулыққа қалай әсер ететінін айтты. Маманның пікірінше, шала піскен кәуап ағзаға қауіпті.
Маман кәуәпты тұтынудың ағзаға тигізер бірқатар зиянын тізбеледі.
"Барбекюді дайындау кезінде канцерогенді қосылыстар - гетероциклді аминдер (ГЦА) және полициклді ароматты көмірсутектер (ПАК) бөлінеді. Олардың екеуі де тоқ ішек пен ұйқы безінің қатерлі ісігінің даму қаупін арттырады ", - деді ол.
Сонымен қатар, диетологтың айтуынша, күйдірілген етті шамадан тыс тұтыну мен грильдегі түтінді ингаляциялау тыныс алу және жүрек-қан тамырлары ауруларын тудыруы мүмкін.
Маман майсыз ет бөліктерін жеуге кеңес берді. Сондай-ақ тұздықты елемеуге және кәуапты отқа шамадан тыс қалдырмауға кеңес берді. Дәрігер түрлі дәмдеуіштердің канцерогендік қосылыстардан қорғайтын әсері бар екенін қоса кетті.
Stan.kz
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через