Диетолог Ольга Деккер өзінің Instagram желісінде қай нан денсаулыққа пайдалы екенін түсіндірді.
Жақсы нан - бұл В дәрумендерінің көзі, ішектің жақсы жұмыс істеуі үшін талшықтар мен ұзақ көмірсулар, олар аштықты ұзақ ұстауға және қантқа деген құмарлықты азайтуға көмектеседі, - дейді. Нанды таңдағанда оның құрамына назар аударған жөн. Деккер екінші сортты ұннан пісірілген нанға артықшылық беруге кеңес береді.
«Екінші сұрыпты ұнның құрамында сегіз пайызға дейін кебек бар, сондықтан ол бірінші сұрыпты ұннан гөрі қара және пайдалы»,-дейді ол. Сонымен қатар, нанның құрамында ақуыз көп болса, соғұрлым жақсы, бірақ көмірсулар аз болуы керек - 100 граммға 40-50 грамнан аспауы керек.
Сондай-ақ, сақтау мерзімі екі аптадан асатын наннан бас тартқан жөн деп санайды, себебі олардың құрамында консерванттар мен қоюландырғыштар бар. Ол ашытқысыз сарысумен иленген нан сатып алуды ұсынады. «Дұрыс нанға арналған тамаша таңдау - бұл үй протеинінен жасалған дәнді нан», - деп қорытындылады Деккер. Үй нанында ақуыз көп, көмірсулар аз және калория аз. Бұл дегеніміз, мұндай нанды арықтағысы келетін адамдар, дене бітімі мығым болғысы келетіндер де еш қорықпай жеуге болады.
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через