фото: https://www.istockphoto.com/
Ресейдің мемлекеттік білім университетінің жаратылыстану ғылымдары факультетінің деканы Ирина Лялина айтуынша, қазір бұл екі тағамды біріктірудің зиянды екені ғылыми дәлелденбеген, оларды бірге қолданғанда денсаулыққа зиян факторлар бар.
Бірінші қауіп ас қорыту проблемаларына әкеледі. Ғалымның айтуынша, қарбызда көп мөлшерде су мен талшық бар, бұл заттар нан құрамындағы көмірсулармен араласқанда ісіну мен газды тудыруы мүмкін.
Тағы бір мәселе қарбыздағы қант пен нандағы күрделі көмірсулардың қосындысынан туындайды.
"Бұл қант диабеті, гипертония немесе атеросклерозбен ауыратын адамдар үшін қауіпті қандағы қант деңгейінің тез өсуіне әкелуі мүмкін. Мұндай аурулармен ауыратын кісілерге бір-екі дана ғана қарбыз жеуге болады", – деді Ирина Лялина.
Ғалым сау адамдардың көпшілігі үшін нан мен қарбызды бірге тұтыну күрделі мәселелерге әкелмейтінін атап өтті.
https://stan.kz/
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через