фото: pixabay.com
Күз келіп, күн суыта бастағанда адамдардың денсаулығы сыр бере бастайды. Бұл кезде ең бастысы пайдалы тағамдарды жеу керек. Дәрігер-терапевт, диетолог Елена Тихомирова күзд мезгіліндегі ең пайдалы үш өнімін атады.
"Диетаға асқабақ қосқан жөн. Өйткені оның құрамында талшық көп. "100 грамм асқабақтың құрамында А дәруменінің күнделікті мөлшері бар, ол гормондарды өндіруге қажет, сонымен қатар көру мен иммунитетке пайдалы", - дейді дәрігер.
Сондай-ақ дәрігер қызылша пайдалы күзгі көкөніс болады дейді. Диетологтың айтуынша, бұл көкөністің негізгі құндылығы - оны күлгін түске бояйтын антоцианиндер. Тихомирова антоцианиндер денеге бос радикалдармен күресуге, бос радикалды тотығуды тоқтатуға, сондай-ақ стресспен күресуге және қартаю процестерін бәсеңдетуге көмектесетінін айтты.
Диетолог бұл тізімге қырыққабатты қосуды да ұйғарды. Қырыққабаттың барлық түрлерінде әйелдердің сүт безі қатерлі ісігінің дамуына кедергі келтіретін заттар бар дейді ол. Сонымен қатар, ақ қырыққабатта шырышты қабықтарды емдейтін қасиеті бар U дәрумені бар. Сондай-ақ, бұл гастрит пен асқазан жарасының өршуінің алдын алу үшін таптырмас көкөніс.
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через