Кристиан Диор стиліндегі мәзір
Дәм мен хош иіс мерекесі. Christian Dior-мен бірлесе отырып, әйгілі португалдық аспаз бірнеше тағамдар мәзірін жасады. Хосе Авилес үшін шабыт сән үйінің ең танымал парфюмерлері болды.
Біздің тақырыптың кейіпкері жаңа, ерекше нәрсе жасау - оның жұмысының сүйікті бөлігі. Оның айтуынша, жобаның мақсаты - көп сенсорлы бейнені белсендіре отырып, дегустаторларда дәм сезудің барлық спектрін ояту. Мысалы, ысталған асшаяндардан жасалған тартар рецепті Dior "Oud Ispahan" хош иісінен шабыт алды. Оның авторы мәзірде бес дәм бар екенін түсіндірді: тұзды, тәтті, ащы, қышқыл және умами. Бірақ парфюмерлік ноталармен бірге жаңа туылады.
Хосе Авилес-Португалияның ең танымал аспазшыларының бірі, сәтті реставратор. Оның басшылығымен Дубайдағы мишелин Белканто мен таска Лиссабонда жұмыс істейді.
Жоғарыда аталған аспаздық шедеврдің құрамында басты ингредиент - Алгарвидің Оңтүстік портынан алынған асшаяндар. Авилес сенімді: тек жергілікті өнімдерді қолдана отырып, сіз шынайы тағам жасай аласыз.
Рецепт:
Ингредиенттер:
200 Алгарви асшаяндары,
3 авокадо,
раушан суы,
личи,
лимон шырыны,
Дайындалуы:
Тұздық үшін авокадо блендермен ұнтақтаңыз. Дәміне қарай личи, раушан суы, лимон шырыны, тұз қосыңыз. Егер тұздық тым қалың болса, оны екі шай қасық сумен сұйылтыңыз.
Асшаяндарды аршып, шайыңыз және құрғатыңыз. Оларды үлкен, тұз және бұрышқа кесіңіз. Қойыңыз, дөңгелек нысаны үстелге қоюға арналған раковина. Алынған тартарды ішіне құйыңыз.
Тағы бір авокадоны текшелерге кесіп, оны қызарғанша грильде пісіріңіз. Бөлшектерді тартарға абайлап салыңыз.
Оған авокадо соусымен тартар құйыңыз. Тағам дайын!
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через