фото: https://pixabay.com/ru/
Пакетте жасалған шай өмірді жеңілдетеді, ал кеңседе бұл өте қажет нәрсе. Бірақ мұндай сусынды үнемі ішуге бола ма?
"Осы жылдар ішінде шай өндіру технологиялары жетілдірілуде. Танымал брендтер әдеттегі қағаз пакеттермен бірге пирамидаларда "элиталық" сорттарды шығара бастады. Олар көрнекі көрінеді, сонымен қатар алдыңғы буын пакеттеріне қарағанда берік, дейді физиолог Александр Созыкин.
- Алайда ғалымдар мұндай шайды электронды микроскопия және динамикалық лазерлік жарық дисперсиясы арқылы тексерді. Заманауи зерттеулер пирамидаларды қайнату кезінде жоғары температураның әсерінен жасанды нанобөлшектерге ыдырайтын микропластик бөлінетінін анықтады. Бұл бөлшектер микропластиктен жүздеген миллион есе көп".
Сарапшының айтуынша, мұндай шайдың бір-екі кесесі денсаулыққа айтарлықтай зиян келтірмейді. Алайда, үнемі қолданған кезде микропластиктер біздің ағзамыздың мүшелері мен жүйелерінде жиналады.
"Зерттеулер көрсеткендей, негізінен қан, бауыр және бүйрекке әсер етеді. Бұл әртүрлі онкологиялық ауруларға әкелуі мүмкін", - деп ескертеді Александр Созыкин.
Пікірлер
Комментарий қалдыру үшін порталға тіркеліңіз немесе кіріңіз
Авторизация через